גרים בבניין משותף ויש לכם רכב חשמלי?
אחזקת רכב חשמלי מחייבת התקנת עמדת טעינה בחניון הבניין. סביר להניח, שרבים מכם וודאי נתקלתם או שתתקלו בעתיד הקרוב בשאלות ופניות מצד הדיירים בנוגע להתקנת עמדות טעינה לרכבים חשמליים. לעיתים השאלה מגיעה לאחר הזמנת הרכב החשמלי, ולעיתים בשלב בו הדיירים בודקים אופציה לרכישת רכב שכזה. כאשר מדובר בהתקנת עמדות טעינה בבניינים משותפים, הנושא מורכב עוד יותר ודורש היערכות מתאימה לעניין ובעלות מלאה על תהליך בחירת הספק על ידי וועדי הבתים או חברות הניהול.
האם כדאי למהר להתחבר?
אחת השאלות המרכזיות אותם שואלים עצמם ועדי בתים היא "למה עכשיו?" האם דייר או מספר בודד של דיירים שרכשו או מעוניינים לרכוש רכב חשמלי מחייב אותנו לקבל כבר עכשיו החלטות? להקים תשתית? להחליט על מתווה ולהביא להצבעה מול הדיירים? ההמלצה שלנו היא חד משמעית כן וכל המקדים זוכה. על פי החוק, אם יש לדייר חניה בטאבו, אז הוא רשאי להתקין לעצמו עמדת טעינה חשמלית ללא צורך באישור ועד הבית. אבל, את העמדה שבחנייה צריך לחבר לחשמל ולעיתים אין אפשרות לחבר אותה למונה הפרטי של הדייר, שיכול להיות גם בקומה תשיעית. מאידך, חיבור עמדת טעינה למונה החשמל הציבורי של הבניין, מחייב אישור של ועד הבית, לרבות היבטי גבייה של עלויות החשמל שהעמדה הפרטית צורכת. מצב שבו דיירים מספקים לעצמם "פתרון נקודתי" יכול לייצר לבניין לא רק מורכבות בירוקרטית של גבייה מול דיירים, אלא גם בעיות בהמשך. ברוב המקרים הדיירים יתקינו לעצמם עמדת טעינה "טיפשה" (מבלי להעליב, הכוונה לעמדה שאינה מנוהלת מרחוק). עמדה לא מנוהלת מספקת לרכב חשמל גם כשאין מספיק חשמל פנוי בחיבור הפרטי או הציבורי. כלומר, אם החיבור בבית או בבניין אינו גדול דיו, עלול להיווצר מצב שבו הטענת הרכב החשמלי תוביל להפסקת חשמל בבית או בבניין. מאידך, עמדת טעינה מנוהלת, מחוברת לשרת ניהול מרכזי ומקבלת ממנו פקודות, כך שניתן לקבוע את עוצמת הטעינה של העמדה בהתאם לקיבולת החשמל הפנויה של הבית המשותף, כדי למנוע הפסקות חשמל. ככל שבבניין "יצוצו" יותר עמדות לא מנוהלות מסוגים שונים שמחוברות למונה הציבורי, כך גדל הסיכוי שיוצרו בבניין הפסקות חשמל. אם תגיעו למצב שכזה, הפתרון יהיה או ניתוק של עמדות הטעינה או הגדלת חיבור החשמל מול חברת החשמל – תהליך יקר שעלול להמשך זמן רב. לכן, בבניין משותף מומלץ לבחור ספק טעינה איכותי כבר בתחילת הדרך, ובדרך זו להעניק גם לדיירים וגם לוועד הבית או חברת הניהול ראש שקט; הוועד יוכל להבטיח שהספק שנבחר עומד בכל ההוראות והתקנים של חוק החשמל, מבצע התקנת תשתיות טעינה בטיחותיות ולוקח אחריות מלאה עד כל רכב שמתווסף ואף מרחיב אותן בעת הצורך ובהתאם לקצב גידול מספר הדיירים המעוניינים בעמדת טעינה לרכבם.
מהי עמדת טעינה חכמה ולמה היא כל כך חשובה בבניינים משותפים?
בין אם העמדה שתבחרו מותקנת על הקיר, עומדת על עמוד, או שמדובר בעמדה כזו המאפשרת להטעין שני רכבים במקביל או מעניקה אמצעי סליקה למען אורחי הבניין, עמדות הטעינה החכמות מאפשרות את הדבר החשוב ביותר בבניינים משותפים – ניהול חכם.
כמות החשמל הזמינה בבניין עבור עמדות הטעינה מוגבלת וטעינה בו זמנית של מספר רכבים חשמליים עלולה לגרום להפסקות חשמל בבניין.
המותג ממסי אשר פותח בארבעת השנים האחרונות ע"י חברת מנור הנדסה בע"מ מאפשר ניהול עומסים ויכולת טעינה לכמות רכבים גדולה בו זמנית, תוך שמירה על יציבות ובטיחות רשת החשמל בבניין.
העמדה החכמה אשר פותחה גם היא בארבעת השנים האחרונות ע"י חברת מנור הנדסה בע"מ קיימת בכלל סוגי ההתקנה והיא בהחלט מבטיחה שהחשמל בבניין שלכם לא ייפול בעקבות הטענת הרכבים החשמליים.
כמה זה עולה ואיך מתחשבנים מול הדיירים?
חברת מנור הנדסה בע"מ לוקחת אחריות מלאה על הקמת והתאמת התשתיות בבניין, כך שוועד הבית או הדיירים שאינם מעוניינים כרגע בעמדת טעינה לרכבים חשמליים, אינם צריכים לשאת בעלויות כלשהן. כל דייר שבוחר להתחבר משלם עבור עמדת הטעינה שלו והתוכנית החודשית שבחר, כמובן בהתאם להרגלי הצריכה שלו.
עמדות טעינה: כפוף לסוג העמדה והפריסה הנדרשת – משולם על ידי הדייר חבילת הטענה חודשית לעמדה:
החל מ-44 ₪ לחודש לחבילת בסיס והחל מ-118 ש"ח לחודש לחבילה הכוללת חשמל להטענה
– משולם על ידי הדייר הקמת תשתית בבניין וניהול חכם של עומסי הטעינה – ללא תשלום הפתרון מתוכנן כך שוועד הבית לא יצטרך להשקיע כספים בהתאמת התשתית של הבניין או להתעסק עם ההתקזזות מול כל דייר המבקש להקים עמדת הטענה.
חברת מנור הנדסה בע"מ, הפועלת שנים רבות מול וועדי בתים, ניסיון רב בהתקנת תשתיות באופן בטיחותי ובהתאם לתקינה המחייבת, דבר המעניק לה יתרון משמעותי בתחום.
חברת מנור הנדסה בע"מ מציעה היום את הפתרון המלא והמשתלם ביותר לטעינת רכבים חשמליים בבניינים משותפים.
חבילת בסיס
החבילה כוללת 5000 ק"מ בשנה שהם שווי ערך לצריכה של 1070 קוט"ש בשנה לאחר סיומם חיוב בסך ₪ 0.2 בתוספת תעריף חשמל לפי קביעת רשות החשמל לקוט"ש.
המחיר מתייחס לשנה הראשונה ואינו כולל עמדת הטענה והתקנה הניתנת לרכישה בתוספת תשלום, השירות יינתן במקומות נבחרים לפי שיקול דעת החברה. כפוף לתנאי התוכנית.
חבילה ארד
החבילה כוללת 10,000 ק"מ בשנה שהם שווי ערך לצריכה של 2,117 קוט"ש בשנה לאחר סיומם חיוב בסך ₪ 0.2 בתוספת תעריף חשמל לפי קביעת רשות החשמל לקוט"ש.
המחיר מתייחס לשנה הראשונה ואינו כולל עמדת הטענה והתקנה הניתנת לרכישה בתוספת תשלום, השירות יינתן במקומות נבחרים לפי שיקול דעת החברה. כפוף לתנאי התוכנית.
חבילת כסף
החבילה כוללת 15,000 ק"מ בשנה שהם שווי ערך לצריכה של 3,121 קוט"ש בשנה לאחר סיומם חיוב בסך ₪ 0.2 בתוספת תעריף חשמל לפי קביעת רשות החשמל לקוט"ש.
המחיר מתייחס לשנה הראשונה ואינו כולל עמדת הטענה והתקנה הניתנת לרכישה בתוספת תשלום, השירות יינתן במקומות נבחרים לפי שיקול דעת החברה. כפוף לתנאי התוכנית.
חבילת זהב
החבילה כוללת 25,000 ק"מ בשנה שהם שווי ערך לצריכה של 5,023 קוט"ש בשנה לאחר סיומם חיוב בסך ₪ 0.2 בתוספת תעריף חשמל לפי קביעת רשות החשמל לקוט"ש.
המחיר מתייחס לשנה הראשונה ואינו כולל עמדת הטענה והתקנה הניתנת לרכישה בתוספת תשלום, השירות יינתן במקומות נבחרים לפי שיקול דעת החברה. כפוף לתנאי התוכנית.